Különdíjas lett Karunk csapata a X. Kolbásztöltő Verseny és Fesztiválon
Idén 10. alkalommal került megrendezésre a mosonmagyaróvári Kolbásztöltő Verseny és Fesztivál, ahol a Széchenyi István Egyetem Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Kar Élelmiszertudományi Tanszékének KolbászAKADÉMIA névre keresztelt csapata is megmérettetett és elnyerte a legjobban öltözött csapat különdíját.
A versenyen két különböző ízesítésű kolbászt készített a csapat, melynek tagjai Hanczné Dr. Lakatos Erika, Tihanyi-Kovács Renáta, Dr. Ásványi Balázs, Posgay Miklós, Lelkes Péter és Dr. Németh-Torkos Anett (csapatkapitány) voltak.
Az „Akadémiai Kolbász” egy klasszikus ízesítésű paprikás kolbász, míg a „vadasított” változat egy kis csavarral, lekvárral és boroka bogyóval megbolondított, édeskés ízvilágú, sötétebb árnyalatú termék volt.
Az elkészült kolbászok mellett a látogatók megkóstolhatták az Élelmiszertudományi Tanszéken készült Óvári jellegű sajtot, a fahéjas ízesítésű tej- és mentás ízesítésű étcsokoládét.
A Kisalföldben megjelent hír az alábbi linken olvasható: https://www.kisalfold.hu/