Különdíjas lett Karunk csapata a X. Kolbásztöltő Verseny és Fesztiválon

Idén 10. alkalommal került megrendezésre a mosonmagyaróvári Kolbásztöltő Verseny és Fesztivál, ahol a Széchenyi István Egyetem Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Kar Élelmiszertudományi Tanszékének KolbászAKADÉMIA névre keresztelt csapata is megmérettetett és elnyerte a legjobban öltözött csapat különdíját.
A versenyen két különböző ízesítésű kolbászt készített a csapat, melynek tagjai Hanczné Dr. Lakatos Erika, Tihanyi-Kovács Renáta, Dr. Ásványi Balázs, Posgay Miklós, Lelkes Péter és Dr. Németh-Torkos Anett (csapatkapitány) voltak.
Az „Akadémiai Kolbász” egy klasszikus ízesítésű paprikás kolbász, míg a „vadasított” változat egy kis csavarral, lekvárral és boroka bogyóval megbolondított, édeskés ízvilágú, sötétebb árnyalatú termék volt.
Az elkészült kolbászok mellett a látogatók megkóstolhatták az Élelmiszertudományi Tanszéken készült Óvári jellegű sajtot, a fahéjas ízesítésű tej- és mentás ízesítésű étcsokoládét.

 

A Kisalföldben megjelent hír az alábbi linken olvasható: https://www.kisalfold.hu/helyi-eletstilus/2023/03/rekordszamu-csapat-a-mosonmagyarovari-x-kolbasztolto-versenyen-es-fesztivalon-galeria

1.csapat.jpg

2.kosár.jpg

3.csoki.jpg

4. aprítás.jpg

5.aprítás 2.jpg

6.töltés előtt.jpg

8.nyers csiga.jpg

9.kitálat nyers kolbászok.jpg

10.kóstolás.jpg

11.színpad.jpg

12.hallgatókkal.jpg

13. new generation.jpg

 

Nyílt nap

A karon 3 alkalommal is lesz lehetőség személyesen megismerni képzéseinket és a hallgatóinknak kínált lehetőségeket:

Helyszín: Mosonmagyaróvár Lucsony u. 2.

Időpontok: 

2024. november 8. (péntek)

2024. december 13. (péntek)

2025. január 17. (péntek)

PontÓvár

PontÓvár egyetemi felkészítő:

https://felveteli.sze.hu/pontovar