Néhány szó a város nevezetességeiről

A város egyik nevezetessége a Lajta-folyó, amely a településhez érve több ágra szakad és még a helyi lakosok számára is rejtélyes módon, a házak és utak alatt, kertekben és parkokban keresi kifürkészhetetlen útjait mindaddig, amíg az Alpok friss üzenetét szállító hullámok a Mosoni Dunába érve megpihennek.

Lajta-folyó Lajta-folyó

Gyakran nevezik Mosonmagyaróvárt a Szigetköz fővárosának is. A természetet szerető emberek itt még sok érintetlen, a civilizáció ártalmaitól mentes természeti csodát fedezhetnek fel. A Mosoni Duna és az „Öreg Duna” vadregényes vízi labirintusai sok élményt kínálnak a vizet kedvelő turistáknak. 

Kép10.jpg

Mosonmagyaróvár egyik szimbóluma a vár, amelyben 1818-ban megalapították a kontinens első agrár-felsőoktatási intézményét, amelynek mai jogutódja a Széchenyi István Egyetem Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Kara. A sok évszázados történelmi viharokat látott falak között jelenleg is fiatalok százait tanítják. A várat 2020-ban felújították, így az egyetemi oktatás mellett turisztikai célokat is szolgál. Mellette a város egyik legszebb tava, a Vár-tó, amely nemcsak kellemes kikapcsolódást kínál minden évszakban, hanem rendezvények helyszínéül is szolgál.

Mosonmagyaróvár egyik szimbóluma a vár

A Kar hallgatói és oktatói az oktatás mellett részt vesznek a város sport és kulturális eseményein, valamint a város közéletében is. Az egyetemnek nagy a kisugárzása, hiszen a világ távoli országaiban tudományos előadásokat tartó professzorok révén, vagy az éppen itt rendezett nemzetközi tudományos konferenciák során a város nemzetközi viszonylatban ismertté vált.

Mosonmagyaróváron több mint 50 éve működik gyógyfürdő is, amelyben jelenleg hét különböző vízhőfokú medence, hatalmas zöld terek, impozáns belső pihenők, számtalan napozóágy és színvonalas éttermek, büfék várják Önöket.

2020 tavaszán átadásra került az új, minden igényt kielégítő gyógymedencénk, ami Európa TOP 5 egyik legjobb hatásfokú gyógyvizével rendelkezik. A termálfürdőnkben megnyílt a családok és gyerekek számára kialakított interaktív játékpark és gyermekmedence. További információk az alábbi honlapon találhatók: https://flexumthermal.hu/

A termálfürdőnkben megnyílt a családok és gyerekek számára kialakított interaktív játékpark és gyermekmedence. A termálfürdőnkben megnyílt a családok és gyerekek számára kialakított interaktív játékpark és gyermekmedence.

 

Az alábbi videók adnak egy kis ízelítőt a városról:

https://www.youtube.com/watch?v=BzVJr_f-tK8&list=LL&index=1&t=19s&ab_channel=SzupAirDrone

https://www.youtube.com/watch?v=p7ODNXXUu_s

 

Az összeállítás elkészítésében Rongits Veronika, Sági Bianka és Dovigyel Bálint hallgatók vettek részt.