Sportolási lehetőségek

UFM ARÉNA

Mosonmagyaróvár ötezer négyzetméter alapterületű, több mint ezer férőhelyes, több funkciós városi sportcsarnoka, melyet 2017-ben adtak át az UFM Aréna nevet viseli. A csarnok parketta borítású, alkalmas kosárlabdára, kézilabdára, tollaslabdára, röplabdára, teniszezésre és teremlabdarúgásra. A sporteseményeken túl, koncerteknek, kiállításoknak, táncversenyeknek és más nagy rendezvényeknek is helyt ad az Aréna. Három kisebb termet is kialakítottak, ahol asztaliteniszezni és a küzdősportokat lehet gyakorolni. A létesítmény fontos eleme a város sportos fejlesztéseinek.

Mosonmagyaróvári Aréna - Albert Kézmér Mosonmagyaróvári Kar sportolási lehetőségek Mosonmagyaróvári Aréna - Albert Kézmér Mosonmagyaróvári Kar sportolási lehetőségek

Elérhetőség:

http://movarena.hu/

 

MOSONMAGYARÓVÁRI VÍZISPORT EGYESÜLET

A Mosonmagyaróvári Vízisport Egyesület 1993-ban alakult meg Dr. Wlasitsch Mirkó és a vizet és a vízisportot szerető barátai által. A cél az volt, hogy az evezést népszerűsítse a városban és Mosonmagyaróvár térségében, ill. hogy minél többen képviseljék a várost a hazai és külföldi evezős versenyeken és túrákon. Az egyesület a Karolina kórház csónakházában kapott helyet, nagyon szép környezetben, a Mosoni-Duna és a Lajta találkozásánál.

Az MVSE-n belül négy szakosztály működik: evezés, kajak-kenu, sárkányhajó és a legfiatalabb jégkorong. Minden szakosztályban versenyzésre és hobbi sportolásra is lehetőség van. Egyesületünk minden évben szervez sport- és kulturális rendezvényeket: Sportbál, Óvár Kupa evezős verseny, Szigetköz Regatta evezős túraverseny, Utánpótlás ergométer verseny, VOLUTA Nemzetközi Vízi Karnevál.

Vizisport Egyesület - Albert Kézmér Mosonmagyaróvári Kar sportolási lehetőségek

Elérhetőség:
https://www.mvse.hu/hu/

 

BÁGERRING FUTÓPÁLYA

A város egyik újabb fejlesztésének köszönhetően különleges természeti környezetben, a Báger-tó partján, egy 1100 m hosszú futópályán élvezhetik a futást azok, akik csak felfrissülni vágynak, és azok is, akik komolyabban foglalkoznak a sportággal.

Bágerring futópálya - Albert Kézmér Mosonmagyaróvári Kar sportolási lehetőségek

Elérhetőség:
https://vuf.hu/széchenyi-2020/428-bágerring-futópálya 

 

EDZŐTERMEK

A városban több edzőterem is van: Cutler GYM, ROB-GYM, Energy Fitness Club, Botond Fitness, Vip Fitness,,stb. Egyetemi hallgatók számára a kollégium melletti Bauer Rudolf Egyetemi Sportcsarnokban biztosítanak lehetőséget az ingyenes edzőterem használatra.

Edzőtermek - Albert Kézmér Mosonmagyaróvári Kar sportolási lehetőségek Edzőtermek - Albert Kézmér Mosonmagyaróvári Kar sportolási lehetőségek

 

További érdekességeket találsz az alábbi linkeken:

http://www.mosonmagyarovar.hu/

http://www.szigetkozportal.hu/

Tündérsziget Ökopark Kulcsosházak - Pisztráng Kör Egyesület (pisztrangkor.hu)

https://www.programturizmus.hu/telepules-mosonmagyarovar.html

https://mosonmagyarovar.utisugo.hu/

https://www.youtube.com/watch?v=p7ODNXXUu_s

 

Az összeállítás elkészítésében Rongits Veronika, Sági Bianka és Dovigyel Bálint hallgatók vettek részt.