Együttműködik a Széchenyi István Egyetem és a Bonafarm Csoport

A Széchenyi István Egyetem stratégiai együttműködési megállapodást kötött a Bonafarm Csoporttal. A dokumentum az egyetem gyakorlatorientált oktatási stratégiájának megvalósítása mellett kiemelt célként kezeli az agrár- és élelmiszeripar, valamint a versenyszféra számára nyújtott szolgáltatási portfólió kialakítását, továbbá egy, a mindenkori hallgatói és ipari igényeket kielégítő egyetemi tudásközpont megvalósítását.

Kép.jpg

A Széchenyi István Egyetem olyan szolgáltató, nyitott egyetem, ahol kiemelt hangsúlyt kapnak a térség fejlődését szolgáló ipari kapcsolatok. A gazdasági szereplőkkel kialakított kooperációk a gyakorlatorientált képzéseket és az intézmény kutatás-fejlesztési tevékenységét is segítik.

 

A már meglévő partnerségi viszony megerősítését jelenti az az együttműködési megállapodás, amelyet az egyetem a Bonafarm Csoport cégeivel kötött.

A csoporthoz olyan jelentős piaci szereplők tartoznak, mint az Agroprodukt Zrt., a Bóly Zrt., a Dalmand Zrt., a Bonafarm Zrt., a Bonafarm-Bábolna Takarmány Kft., a Csányi Pincészet Zrt., a Fiorács Kft., a Hungerit Zrt., az „MCS” Vágóhíd Zrt., a Pick Szeged Zrt. és a Sole-Mizo Zrt.

 

A szakmai együttműködésben az egyetem Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Kara mellett a műszaki, az informatikai és a gazdaságtudományi területeket képviselő karok is részt vesznek. A partnerség kiterjesztését az egyre növekvő hallgatói létszám és az intézményben folyó, több tudományágat együttesen érintő, interdiszciplináris kutatások is indokolják.

 

A megállapodásban a Bonafarm Csoport vállalta, hogy

gyakorlati helyszínként járul hozzá az alap- és mesterszakos hallgatók magas színvonalú képzéséhez, valamint az egyetem munkatársaival közös témavezetéssel segíti a sikeres tudományos diákköri munkát, a szak- és diplomadolgozatok készítését. A hallgatói tehetséggondozás újabb elemeként ösztöndíj indítását is tervezi a cégcsoport az egyetemen.

 

A Bonafarm továbbá támogatja munkavállalóit abban, hogy részt vegyenek a Széchenyi István Egyetem szakirányú és posztgraduális képzésein, a hagyományos agrár- és élelmiszeripari mellett az egyéb, köztük a műszaki és az informatikai tudományok területén is, s ezeket a képzéseket partnerei körében is népszerűsíti.

A Bonafarm Csoport és a Széchenyi István Egyetem emellett közösen tervez a jövőben kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységet folytatni, új termékeket létrehozni. Ezen felül kiemelt céljuk a precíziós technológiákban és a digitális megoldásokban jártas szakember-utánpótlás biztosítása is, hiszen a vállalatok életében ez elengedhetetlen a tartósan eredményes gazdálkodáshoz és a folyamatos fejlődés biztosításához.

 
Forrás: https://www.uni.sze.hu/post/egy%C3%BCttm%C5%B1k%C3%B6dik-a-sz%C3%A9chenyi-istv%C3%A1n-egyetem-%C3%A9s-a-bonafarm-csoport