Diplomaátadó Ünnepi Kari Tanácsülés

Forrás: https://www.kisalfold.hu/helyi-kozelet/2024/02/diplomaosztas-hatvanan-bucsuznak-penteken-a-mosonmagyarovari-kartol-xxl-galeria#google_vignette

A Széchenyi István Egyetem Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Kar diplomaátadó ünnepi kari tanácsülése keretében búcsúztatták a hatvan végzős diákot és elismeréseket is átadtak.

diplomaátadó 20240210.PNG

A hazai felsőoktatásban egyedi hagyományokkal rendelkező mosonmagyaróvári kar fejlődéséről szólt dr. Tóth Tamás dékán a  diplomaátadó ünnepi kari tanácsülésen.

diplomaátadó 20240210_3.PNG

A vár és környezetének szépülése mellett kiemelte további ingatlanok megújulását, mint a Deák téri épületét, létrejött a Smart Farm, látogatóközpont nyílt mellette nyilvános egyetemi könyvtárral.

A dékán leszögezte: a jövőben további fejlesztéseket terveznek. Mint mondta, az infrastrukturális beruházások mellett legalább olyan fontos a képzési portfólió megújulása.

diplomaátadó 20240210_8.PNG

– Rendelkeznek minden információval és tudással ahhoz, hogy sikeresek legyenek. Az a kérésem, hogy ezt ne tartsák magukban, fordítsák a megújulóban lévő magyar agrárium javára – fordult a végzős hallgatókhoz Nagy István agrárminiszter, a térség országgyűlési képviselője. Az alma mater egykori hallgatójaként hangsúlyozta: az óvári gazdászok közössége mindig számíthat egymásra.

Dr. Molnár Zoltán tudományos dékánhelyettes az idegennyelvi képzésben részt vett hallgatókat angol nyelven köszöntötte.

– Legyenek büszkék diplomájukra, szaktudásukra hazai és nemzetközi szinten is szükség van – vette át a szót Árvay István mosonmagyaróvári polgármester. 2012 óta a helyi önkormányzat Mosonmagyaróvár tiszteletbeli polgára címet adományoz az itt végzett hallgatóknak.

A végzős hallgatók eskütételét dr. Zsédely Eszter oktatási dékánhelyettes vezette le: ezúttal hatvanan búcsúznak a magyaróvári kartól. 

A Széchenyi István Egyetem Hallgatói Önkormányzata 9. alkalommal ítéli oda az „Oktatók a hallgatókért díjat”. Horváth Gábor Zsolt, a kari Hallgatói Önkormányzat Elnöke idén az Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Kar Agrárökonómiai Tanszék egyetemi docensének, dr. Kalmár Sándornak adta át a kitüntetést lelkiismeretes oktatói tevékenysége, korrektsége, inspiráló ötletei, a hallgatókért végzett tevékenysége elismeréseként.  

diplomaátadó 20240210_99.PNG

Idén huszadik alkalommal adtak át Mintagazdaság és Elismert gyakorlóhely címeket, azon mezőgazdasági vállalkozók, gazdaságok, számára, akik a pályázati kiírásnak megfeleltek.

Dr. Tóth Tamás és dr. Vér András, a kari mintagazdasági hálózat koordinátora a Mintagazdaság címről szóló oklevelet nyújtott át a Dunakiliti Agrár Zrt. részére Domokos Zsolt ügyvezetőnek, a Galliform Kft. részére Horváth László ügyvezetőnek. Elismert gyakorlóhely címet érdemelt ki a Gazda Kontroll Kft., az oklevelet Bányai Tibor ügyvezető vette át. 

diplomaátadó 20240210_6.PNG

A végzősök nevében Kuti Zsanett elevenítette fel az egyetemi éveket, köszönetet mondva az itt kapott tudásért. Kovács-Csomor Zsolt, az Óvári Gazdászok Szövetségének elnöke a szövetség nevében szólt a végzett mérnökökhöz.

diplomaátadó 20240210_7.PNGdiplomaátadó 20240210_2.PNG

 

Kapcsolódó cikkek:

https://www.uni.sze.hu/post/értékes-diplomákat-adtak-át-a-széchenyi-istván-egyetem-albert-kázmér-mosonmagyaróvári-karán

https://mosonvarmegye.net/hirek/diplomaatado-az-egyetemi-karon